Blog, Ékszer tippek

Ezüst nyaklánc hossza? Hogyan válasszuk ki a megfelelőt.

ezüst nyaklánc modellen

Ha az ezüst nyaklánc hosszának megválasztása Téged is foglalkoztat, akkor ezt a cikket érdemes lehet elolvasnod.

Tudod, milyen hosszúságú nyakláncra van szükséged?

Olvasd el útmutatónkat, hogy megtaláld a megfelelő nyaklánc hosszát a nyak mérete és preferenciái alapján.

Az egyedi, különleges ékszerek elengedhetetlenek, ha magabiztosan szeretnél kinézni, ehhez az ezüst nyaklánc az egyik legjobb lehetőség, hiszen mindenhez illik. A vásárlás előtt azonban fontos, hogy a lánc szükséges hosszát meghatározd.

Mit is érdemes figyelembe venni a nyaklánc hosszúságánál?

Az itt következő útmutató hasznos segítséget nyújt a jövőbeni ékszervásárlások során.

Először is gondolj a személyes stílusodra!

Mielőtt bármilyen ékszert vásárolsz, fontos, hogy gondold át a személyes igényeidet. Nézd meg a ruháidat a gardróbban, és vedd figyelembe a választott darabok fazonját.

Szeretsz mély V-nyakú blúzt hordani? Ebben az esetben hosszabb nyakláncokra lesz szükséged, amelyek beleilleszkednek a V-kivágásba.

Ha a ruhád kivágása kör alakú vagy szögletes dekoltázsú, akkor valamivel rövidebb lánc a megfelelő.

Gondolnod kell az általános esztétikára is, amelyre napi szinten törekszel. Ha olyan ember vagy, aki szeret egyszerűen és minimalista stílusban kinézni, egy rövid gyöngysor minden ruhához illik.

Ha szereted a merész nagy formákat és a színes mintákat, akkor érdemesebb egy hosszú, elegáns nyakláncot választanod.

Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen típusú ékszerek mutatnak a legjobban a ruháiddal, az sem gond. Keresd fel az internetet, és nézd meg, hogy a te ruhádhoz hasonló ruhákat milyen hosszúságú nyaklánccal viselik a termékfotókon azoknak a márkáknak a webhelyein, amelyekről kedvenc ruháidat beszerzed.

Fontold meg, milyen helyzetben fogod viselni az ékszert!

Bár valószínűleg van egy stílus vagy szín, amelyet előnyben részesítesz, de az öltözéked a helyzettől függően változhat.

Ha olyan ékszert keresel, amelyeket közösségi összejöveteleken akarsz viselni, ebben az esetben a hosszú ezüst láncok általában ideálisak. Nagy, különleges formájú ezüstből vagy kövekből készült medállal viselve feltűnőek, érdekesek és merészek.

A munkahelyen azonban a feltűnő és merész nem túl jó választás a megjelenéshez. Valami szolidabbat kell ilyen esetben választani. Az ezüstlánc egy egyszerű ezüst medállal remekül passzol pl. egy kosztüm nyakkivágásához. Állítható láncot is lehet választani.  Ez azért célszerű, mert megváltoztatható az ezüst nyaklánc hossza, így kisebb és nagyobb kivágású ruhával is hordható.

ezüst nyaklánc modell
A nyaklánc hossza sokat számít, fontos, hogy az adott viselethez a legjobban passzolót viseljük.

Arcforma és a nyaklánc hossza?

A helyzettől függetlenül azonban van néhány nyaklánchosszúság, amit szabad illetve nem célszerű viselni. Ezek a szabályok általában az arc alakjától függenek. Olyan ezüst nyakláncot érdemes vásárolnod, ami illik az arcformádhoz.

Az ovális arcú nők bármilyen hosszúságú nyakláncot hordhatnak.  Ez azt jelenti, hogy szó szerint mindent meg lehet vásárolnod, ami megtetszik, különösen ajánlhatóak az állítható láncok.

Ha kerekebb az arcod, akkor a közép vagy hosszú nyaklánc a legmegfelelőbb. Ugyanis a kulcscsont fölé eső láncok még gömbölyűbbé varázsolják az arcod.  Persze ez is lehet előnyös, ha azt szeretnéd elérni, hogy fiatalabbnak látszódj, mint amilyen vagy.

A rövid nyakláncok tökéletesek a szív alakú arcú nők számára. A szélesebb áll illúzióját keltik, és kiemelik legjobb vonásait.

Ismerd meg a szabványos nyaklánc hosszakat

Nagyon fontos, hogy tisztában légy a női nyaklánc hosszával, mielőtt az ezüst ékszer webshopban vásárolnál. A lánc hosszát a webáruházon olvashatod, de fontos, hogy ezt le tudd fordítani gyakorlati hosszúságra.

Íme egy nyaklánc hossztáblázata, amely segítséget nyújt az ezüst nyakláncok online rendelésekor:

38 cm → Rövid méret

40 cm → Szorosan a nyak tövéhez illeszkedik

42 cm → Kulcscsontig érő

45 cm → "Standard" rövid nyaklánc, a kulcscsont és a mell között

50 cm → Közvetlenül a mellkas felett

60 cm→ „Normál” mellhosszúságú

80 cm→ Mell alatt ("hosszú" nyakláncok)

ezüst nyaklánc hossz méret ábra

Szerezz be egy állítható láncot!

Egy vagy több állítható ezüstlánc beszerzése nagyszerű módja annak, hogy mindig megfelelő hosszúságú nyakláncod legyen. Akár önmagában szeretnél klasszikus láncot viselni, akár egy drágaköves vagy ezüst medált szeretnél ráfűzni, kedvenc nyakláncodat minden helyzetben viselheted.

Ez ideális azok számára, akik szeretnek minden ruhához egyedi darabot viselni. Azoknak a nőknek is ideális, akik szeretnének kísérletezni a különböző hosszúságokkal.

Ezüst nyakláncok között is több fajta állítható lánc kapható. Válogathatsz kedvedre!

Vásárolj egyedülálló, időtlen ezüst ékszereket még ma!