Blog, Ékszer tippek

Ezüst ékszer télre, karácsonyra és szilveszterre

ezüst ékszer, ajándék, ezüst nyaklánc

Az ezüst ékszer remek választás télen is. 

A téli szezonban a meleg pulóverek, garbók, bolyhos kabátok, bundák, gyapjúsapkák, sálak és kesztyűk viselése miatt, érdemes úgy döntenünk, hogy kisebb és testhezállóbb ékszereket választunk, hogy minimalizáljuk a sérülés vagy elvesztés kockázatát. Emiatt sokan ebben az időszakban teljesen felhagynak az ékszerek viselésével, ezért az alábbiakban néhány ötletet adunk, hogyan kezeljük ezt a kellemetlenséget. Ha a hosszú fülbevaló viselése problémássá válik, a ruházatba gabalyodás veszélye miatt, érdemes kis ezüst fülbevalót választani, a fülhöz tapadó háttámlákkal, így minimalizálva az elvesztésének kockázatát. Nyakláncok esetén a nyakba tekeredő, vagy a pulóverre lazán áteső masszív nyakláncok, valamint az apró láncokra akasztható finom medálok jelentik a megoldást. Télen érdemes néhány tematikus ékszert választani, mint például: hópehely medál, csillag medál, angyal medál vagy rénszarvas medál. A karkötők kedvelői gyakran az ujjakra csúsztatva keresnek díszesebb karkötőket, vastag pulóverek viselése esetén pedig tökéletesek a vaskosabb lánckarkötők. A gyűrűrajongóknak is van egy jó hírünk, mert a kesztyűn hordott gyűrűk az elmúlt szezonok népszerű trendjévé váltak. Ilyenkor érdemes nagyobb méretekre ügyelni, vagy spirális vagy állítható modelleket választani. Magán az ékszeren kívül, télen cipőket, öveket, kézitáskákat és egyéb kiegészítőket, például sapkákat, sálakat, kesztyűket is díszíthetünk ezüst ékszerekkel. Ne feledd, hogy a kinti hideg idő nem zárja ki az ékszerek viselését, ezért érdemes megtalálni az évszaknak megfelelő darabokat.

ezüst ékszer ajándék

Milyen ékszert válasszak télre?

A téli ékszertrendek különösen azoknak kedveznek, akik szeretik a fenomenális és szemet gyönyörködtető ezüst ékszereket, amelyek nemcsak szimpla kiegészítők, hanem csillognak, meglepnek és meghatározzák a stílusod többi részét. Ebben a szezonban nincs helye az unalomnak, itt az ideje, hogy jól érezd magad, és látványos ékszereket viselj amik megtörik a szürkeséget. A formák többsége sok évvel ezelőtt jelent meg, de mostanra új változatokban, merészebb kombinációkban, őrült színekben térnek vissza, szakítva az ékszerkészítés jelenlegi mintáival. Ideje megszegni az összes szabályt, összekeverni a különböző színes köveket, játszani a színekkel és stílusokkal. Nagyon népszerű az arany és az ezüst kombinálása, amit néhány évvel ezelőtt még íztelenségként kezeltek. Az ezustbazar.hu-n kapható jelenlegi ékszerfazonok között rengeteg romantikus, elegáns és művészi ezüst ékszert találsz. A természethez való visszatérés is hozzátartozik a legújabb trendekhez, egyre népszerűbbek az öko, retro és art deco stílusok, valamint a természet által inspirált motívumok. Manapság az ékszerészek sokkal többen kezdenek el az ezüst kombinálásával természetes anyagokból ékszereket késízteni.

 

ezüst ékszer, ajándék, ezüst gyűrű
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló
ezüst ékszer, ajándék, ezüst karkötő
ezüst ékszer, ajándék, ezüst nyaklánc
ezüst ékszer, ajándék, ezüst karlánc

Az ékszer trendek alapja legtöbbször a fülbevaló. Leggyakrabban hatalmas, színes kristályokkal, gyöngyökkel, bojtokkal, láncokkal vagy egyéb medálokkal gazdagon díszített fülbevalók. Továbbra is szeretjük az aszimmetrikus ezüst fülbevalókat, vagy az össze nem illő fülbevalókat, ahol legtöbbször az egyik masszív és szemet gyönyörködtető, a másik pedig sokkal kisebb. Egy másik domináns trend a szóló fülbevaló, gyakran hosszú, lógó és kiemelkedő, ami kompenzálja a második ezüst fülbevaló hiányát. Az előző években már megjelent láncos fülbevalók is az élen járnak, de mára egyre erősödik és növekszik a méretük, hiszen kezdik befedni a fül nagyobb, sőt sokszor a teljes felületét. Füllyuk nélküli vagy fülbevalót hordani nem tudó emberek számára választható lehet a fülcsipesz, amelyet kristályokkal, gyöngyökkel vagy egyéb medálokkal is díszíthetünk. Végül nem hagyhatjuk figyelmen kívül a 90-es évek slágerét, az ezüst karika fülbevalót. Ebben az évszakban azonban a masszív, vastag, csavart körök dominálnak, amelyek gyakran több körből állnak, amelyek egy csomóba vannak kapcsolva, vagy egymás alatt, medálokat alkotnak. Az alábbiakban bemutatunk néhány ihletet a Ezüstbazár 925 ezüst ékszerkollekcióiból.

Az idei év másik ékszer trendje a masszív ezüst nyaklánc, amely legtöbbször vaskos láncszemekből áll, nyers és indusztriális stílusban. A nagy láncszemekkel rendelkező ezüst láncokat táskák, övek, cipők és más kiegészítők díszítésére is használják. A láncos ezüst nyakláncokat gyakran használják finom és elegáns gyöngyökkel, aminek köszönhetően ismét megtörik az ékszerkonvenciókat, és meglepő és eredeti kompozíciókat hoznak létre, így az ékszerkollekciók teljesen új karaktert kapnak. A finom szövésű, sokrétűen használható, időtálló ezüst láncok a finomabb ékszerek kedvelőinek is megfelelő választások lesznek. Az ezüst láncokhoz használhatunk medálokat is. Közülük a legnépszerűbbek a szív medálok, kutyás medálok, angyalkák, keresztek, gravírozott medálok, köves medálok, állatok, állatöv medálok vagy más érdekes, tengeri, zenei vagy természeti szimbólumok. A láncok idén nemcsak a nyakat és a csuklót díszítik, hanem a füleket, a fejet, a hátat, sőt a derekat és a bokát is.

ezüst ékszer, ajándék, ezüst medál
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló
ezüst ékszer, ajándék, ezüst nyaklánc
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló

Az ezüst karkötők a téli ékszerek fontos elemei, amelyek szintén sokféle formában és stílusban léteznek. A legnépszerűbbek a láncszemesek, gyöngy karkötők, zsinóros karkötők, aranyozott színű és medállal ellátott karkötők. Idén a széles, nehéz karkötők dominálnak, sok medállal és egyéb díszítéssel. Az ezüst lánckarkötők kiválasztásakor javasoljuk, hogy szabd személyre azokat az évszaknak, alkalomnak vagy stílusnak megfelelő medálok hozzáadásával. Az Ezüstbazár kínálatában megtalálod az állatos, a természet, a zene, a köves, a vallási szimbólumos és egyéb, klasszikus és modern medálokat. Ha viszont a medálos karkötő viselése problémásnak bizonyul a téli ruházatoddal együtt, akkor a csuklón lazán hordható, masszív láncszemekkel rendelkező ezüst karkötőket vagy lánckarkötőket ajánlunk.

A téli ékszertrendekre a gazdag inspiráció jellemző, amely gyakran meglepő és zöld utat ad a határtalan kreativitásnak, az egyedi formák, színek, anyagok és stílusok keverésének. A mutatós és túlméretezett ékszerek, mint például a hatalmas fülbevalók, vaskos karkötők és nyakláncok tökéletesen harmonizálnak a meleg pulóverekkel, és ezúttal nem kiegészítik – hanem uralják a téli stílust. A minimalizmus kedvelői számára ugyanilyen széles a lehetőség, mert az ezüst ékszerek mindig divatos és letisztult megjelenést adnak. Hogy kicsit változatosabbá tedd megjelenésed, javasoljuk, hogy különféle színes kövekkel ellátott ékszert válassz.

 

ezüst ékszer, ajándék, ezüst nyaklánc
ezüst ékszer, ajándék, ezüst szett
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló
ezüst ékszer, ajándék, ezüst nyaklánc

Karácsonyi ékszerek

A karácsony különleges időszak, általában a szeretteinkkel töltött boldog és örömteli pillanatokhoz kötődik. Sokak számára remek lehetőség, hogy megálljanak egy pillanatra, elgondolkodjanak, és főleg pihenjenek. Másoknak ez az egyetlen alkalom az évben, hogy találkozzanak, felidézzék a régi időket. Karácsonykor megajándékozzuk egymást és megmutatjuk, hogy mennyit jelentenek nekünk szeretteink. Ez az emelkedett légkör gyakran arra késztet bennünket, hogy különlegesnek tűnjünk, ugyanakkor jól érezzük magunkat. Ebből a célból érdemes olyan ezüst ékszereket viselni, amelyek illeszkednek az ünnepi hangulatba, csillognak és vidámabbá teszik a téli szürkeséget. Ahogy korábban említettük, idén a fülbevalók dominálnak, ezért ne hagyd ki őket, és viseld nyaklánccal vagy karkövővel. Karácsonyi ékszernek tökéletes lesz az ezüst gyöngyös fülbevaló és a divatos csavart ezüst láncra  rakható gyöngy medál. Egy ilyen kombináció remek duót hoz létre fekete vagy zöld ruhával, mert az ezüst tökéletesen ötvözi ezeket a színeket, a gyöngyök finom fénye pedig eleganciát ad megjelenésünknek. Egy másik ajánlat a hosszú ezüst fülbevaló kövekkel, amelyek gyönyörű megjelenést adnak, kiegészítve egy szép ezüst lánckarkötővel. Egy másik példa a bonyolultan fonott nyakláncok, amelyek különféle szövésű ezüst láncokból készülnek, különböző hosszúságúak és galvanikus bevonattal, például ródiummal, platinával vagy aranyozott bevonattal. A galvanizált ezüst ékszerek medálok formájában is remekül mutatnak. További ajánlatunk közé tartoznak a színes gyöngyök, amelyek kevésbé klasszikusak, mint például a fehér gyöngyök, amelyek eleganciát adnak, és még a legszerényebb megjelenésből is kihozzák a maximumot. Függetlenül attól, hogy az ezüst ékszer szetteket vagy az egy darabos ékszereket részesítjük előnyben, mindig érdemes figyelni a kezekre, igényes formában díszítve ezüst gyűrűkkel, akár, kövekkel vagy gyöngyökkel ellátva. Érdemes észben tartani, hogy a megfelelően kiválasztott ékszerek nem csak bájt és eleganciát, hanem önbizalmat is adnak nekünk, a karácsony pedig különleges időszak, tele pozitív energiákkal és melegséggel, így az évnek ebben a varázslatos időszakában az ékszereink is hozzáadhatnak a karácsonyi miliőhöz.

ezüst ékszer, ajándék, ezüst karkötő
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló

Ékszer szilveszterre

A szilveszter az év utolsó napját ünneplő varázslatos este, ezért érdemes megőrülni, és megfelelő ezüst ékszerekkel gazdagítani az öltözékünket, amely magára vonja a figyelmet és örömet okoz. Ha egy szilveszteri buliba megyünk, megengedhetünk magunknak egy kis extravaganciát, és nem csak magára a ruhára, hanem egy szokatlan frizurára, sminkre, kiegészítőkre és ékszerekre is ügyelhetünk. Természetesen az ékszerek megfelelő kiválasztása egy fontos eleme megjelenésünknek. A klasszikus fekete ruha kedvelőinek a lehetőségek széles skálája áll rendelkezésére, mert ez a választás tökéletes hátteret biztosít a legtöbb ezüst ékszernek. Erre az alkalomra bátran ajánljuk a hosszú láncos fülbevalókat vagy a köves lógó fülbevalókat, amelyek karcsúsítják a nyakat, ragyogóvá varázsolják az arcot, és ezernyi színben gyönyörűen ragyognak. Alternatív megoldás lehet az ezüst karika fülbevaló különféle medálokkal.

A fülbevalót érdemes kiegészíteni egy ezüst karkötővel vagy medálos karkötővel, mert a karkötők általában minden öltözékhez passzolnak. Érdemes felvenni egy szép cirkónia köves ezüst gyűrűt is, amely finoman csillog majd tánc közben, tökéletesen kiegészítve a szilveszteri öltözéket. A karika fülbevaló választásánál érdemes lehet egy aranyozott verziót is megfontolni, melynek színe passzolhat öltözékünkhöz.

Az egyedi megjelenés fontos eleme lehet egy díszes és tetszetős ezüst nyaklánc, amelyet a nyakkivágás formájához és mélységéhez kell igazítani. Mély, v alakú vagy más nyakkivágás esetén egy megfelelő hosszúságú lánc választásával, egy hozzá illő medállal kihozhatjuk a maximumot megjelenésünkből. Négyzet alakú, kerek nyakkivágáshoz jobbak a rövidebb ezüst nyakláncok akár ezüst medállal is. A nyaklánc kiválasztásánál érdemes a nyaklánchoz passzoló karkötőről vagy gyűrűről is gondoskodni, ami jelen esetben a főszerepet kapja. Tökéletes kiegészítők lehetnek a bedugós

ezüst fülbevalók, amelyek nem halványítják el a nyaklánc varázsát, de finom fényt adnak hozzá, aminek köszönhetően az arc ragyogó lesz. A gazdagon díszített szilveszteri ezüst ékszerek még a legszerényebb ruhát is fenomenálissá varázsolják, és lehetővé teszik, hogy ragyogj ezen a különleges éjszakán. A szilveszter egyike azoknak a napoknak, amikor elengedjük magunkat, ezért arra biztatunk, hogy bátran válassz bármilyen személyiségedhez illő ékszert. A minimalizmus híveinek ajánlunk egy finom láncot medállal, egy szép gyűrűt vagy egy kis fülbevalót, amely eleganciát, könnyedséget és finomságot kölcsönöz. A gazdagon díszített ruháknál érdemes kisebb kiegészítőket választani, amelyek tökéletesen kiegészítik a szilveszteri öltözéket. Ilyenek például a cirkóniával díszített ezüst fülbevalók, vagy esetleg gyöngyökkel vagy más színes kövekkel ellátott karkötők vagy gyűrűk, amelyek kiegészítik a megjelenésünket.

Idén a lenyűgöző, feltűnő, fényes és szemet gyönyörködtető ékszerek dominálnak, mint például a nagy fülbevalók, masszív karkötők és nehéz láncok, gyakran gyöngyökkel és színes kövekkel kombinálva. Ezen a különleges estén azonban ne feledd, hogy a tökéletes ruha az, amiben nemcsak vonzónak, de kényelmesnek is érezzük magunkat. A saját kényelmedet szem előtt tartva érdemes a kiegészítők praktikus oldalára ügyelni, és a hosszú XXL-es ezüst fülbevalóknál a könnyebbeket választani, mert a hatalmas fülbevalók zavaróak lehetnek tánc közben azzal, hogy belegabalyodnak a hajba, illetve nehezek és szükségtelenül megerőltetik a füleket. Az ezüst gyűrűknek pontos méretűnek kell lenniük, a nyakláncokat és karkötőket pedig biztonságosan rögzíteni kell, hogy elkerüljük a szakadást és elhagyást.


ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló
ezüst ékszer, ajándék, ezüst fülbevaló

Milyen ékszert ajánlunk ajándékba?

Sok alkalom van az évben, amikor megajándékozzuk szeretteinket. A legnépszerűbb alkalmak: karácsony, Valentin-nap, anyák napja, születésnap, névnap, keresztelő, esküvő, de évfordulók, gratulációk és egyéb alkalmak is. Vannak, akiknek világosan meghatározott igényeik, vágyaik vannak, így könnyen választhatunk valamit, amivel boldoggá tehetjük. Gyakran azonban kevésbé kényelmes helyzetben vagyunk, és azon töprengünk, mit vegyünk, hogy megfeleljünk az ízlésüknek. Ekkor az ezüst ékszerek tökéletes választásnak bizonyulnak. Az ékszereket ugyanis szinte mindannyian hordjuk. Van, aki a nagyobbat és tetszetősebbet részesíti előnyben, van, aki a kisebbet és finomabbat, de az ezüst ékszer vásárlás évekre befektetéssé is válik, mert tartós és értékes. Ha ismerjük az ember ízlését, kockáztathatunk egy merészebb választással, színes kövekkel vagy gyöngyökkel díszített masszív ékszerek formájában. Ha azonban nem vagyunk biztosak abban, hogyan találkozzunk egy ilyen ember ízlésével, akkor érdemes klasszikus ékszert választani, amely mindenhez passzol, és különleges alkalmakra érdemes dobozban tartani. Ilyenek például az ezüst fülbevalók, ezüst lánc, valamint az állítható ezüst gyűrűk apró kövekkel vagy gyöngyökkel, amelyek külön-külön vagy szettben is hordhatók. Fiatalabbaknak vagy humorérzékkel rendelkezőknek tökéletesek az alkalomhoz illő tematikus medálok, mint például: rénszarvas, Mikulás, karácsonyfa, szimbólumok, állatfigurák. Egy tökéletes ajándékötlet az üzenetet tartalmazó ékszer is, melynek köszönhetően kifejezhetjük érzéseinket, vagy bármilyen üzenetet közvetíthetünk. A legnépszerűbbek a szíves medálok és a végtelen szimbólumos medálok, melyek az érzéseinket, leggyakrabban a korlátlan szerelmet és barátságot szimbolizálják. Mostanában nagyon népszerűek a kezdőbetűs medálok, valamint a gravírozott medálok, amelyek egyedi üzenetet hordoznak, és célja, hogy emlékeztesse annak tulajdonosát fontos és emlékezetes emberekre, helyekre vagy pillanatokra. Az olyan ezüst medálok, mint a négylevelű lóhere, a patkó vagy az elefánt nagyszerű szimbólumok, amelyek erőt, energiát és szerencsét adnak. Az Ezüstbazár kínálatában széles termékválasztékot és inspirációt találsz a tökéletes karácsonyi ajándék ötlethez, így ragadd meg a karácsony előtti időszakból áradó pozitív energiát és válassz olyan ékszereket, amelyek további egyediséget adnak ezeknek a pillanatoknak, és örömet a megajándékozottnak.

Az ékszerek viselése télen kényelmetlennek tűnhet a nehéz, gyapjas és bolyhos ruházat viselése miatt, de ez nem így van. A tél eleje többnyire a találkozások, látogatások és a szeretteiddel való közös időtöltés időszaka, ezért arra biztatunk, hogy viselj minimalista ezüst ékszereket, amelyek remekül használhatók a mindennapokban, anélkül, hogy a ruhákba akadnának, valamint olyan ezüst ékszerek amelyek illeszkednek a karácsony és a szilveszter hangulatába, amitől minden nő különlegesnek érzi magát. Gyerekek számára gyerek ezüst ékszer kínálatunk bármely darabját tudjuk ajánlani.   Ékszereink 925-ös finomságú ezüst ékszerek. A karácsonyi ajándékként közkedvelt gravírozható ékszerek változatos formákban kaphatók nálunk.
Ha értékesnek találtad ezt a cikket, hálásak lennénk, ha megosztanád másokkal! Köszönjük és további szép napot!