Blog, Ékszer tippek

Ezüst ékszert vásárolnál Valentin napra?

Valentin napi ezüst ékszer

Tudod igazából honnan ered a Valentin nap ünnepe? Nem kell keresned, elmeséljük.

A Valentin nap története

A Valentin napot a 17. század óta ünneplik. Az ünnep eredete a Római Birodalom történetében gyökerezik, amikor az egyik uralkodó, II. Claudius megtiltotta a házasságot, mert úgy tartották, hogy a legjobb katonák az egyedülálló férfiak. Ekkor kezdett el a keresztény pap, Valentin titokban lebonyolítani esküvőket.

Valentint azonnal letartóztatták és halálra ítélték, amint az uralkodó tudomást szerzett tetteiről. Kivégzése előtt, február 14-én éjjel felesége megkapta az utolsó üzenetet a paptól, amin „a Te Valentinod” aláírás szerepelt.

A történet azt is elmeséli, hogy a pogányok már február közepén ünnepelték a tavasz kezdetét, mivel ezt az időt tartották a legjobbnak a házasságok számára.

Valentin napi ezüst ékszer
A valentin nap egy remek lehetőség, hogy meglepjük kedvesünket egy szép ajándékkal.

Valentin nap napjainkban

Valentin nap a legromantikusabb ünnep, ezért érdemes megtanulnunk hogyan válasszunk ajándékot, amelyet kedvesünk szeretni fog és örömet okoz számára. A tökéletes ajándék megtalálása már az ünnep előtti időszakban stressz forrás lehet számunkra. Ha szeretnél ettől a stressztől minél előbb megszabadulni, abban az esetben az ezustbazar.hu oldalán a legjobb helyen jársz.

Ékszer választásnál azonban érdemes figyelembe venned néhány dolgot a bakik elkerülése érdekében. Egy különleges ezüst ékszer ajándékozása remek dolog lehet, de egyben hibákat is lehet elkövetni. Vegyük például a gyűrűket. Ha Te még nem állsz készen az eljegyzésre, akkor problémás lehet, ha az év ezen legromantikusabb napján egy ezüst gyűrűt ajándékozol neki, mert könnyen csalódást okozhatsz. Ebben az esetben inkább válassz más ékszert, amivel ragyoghat, például, egy szép ezüst nyaklánc, vagy egy pár csodás ezüst fülbevaló.

Valentin napi ezüst ékszer ajándék
Az ezüst ékszerek népszerűek ezen a kiemelt napon is.

A nyaklánc nagyszerű választás minden alkalomra, különös tekintettel a Valentin napra. Ezzel az ajándékkal szavak nélkül kifejezed szerelmedet. Iránta érzett elköteleződésed szimbolizálja egy végtelen szimbólumos ezüst medál, amely tökéletes kiegészítője a nyakláncnak. Képzeld el, ahogy kedvesed a tükörben megpillantja magán a számára legfontosabb embertől kapott ragyogó ékszert és a nap bármelyik pillanatában csillogó szemeket és mosolyt csalsz az arcára.

A nyakláncok medállal való díszítése végtelen lehetőséget rejt magában. A medál lehet akár köves, a kedvenc színének vagy az aznapi viseletének megfelelő, és ha a visszafogott elegancia híve vagy, ajándékozhatsz elegáns gyöngyös ezüst medált is. Sokan nagyon kedvelik a kezdőbetűs medálokat, amik személyessé teszik az ajándékot. Így egy igazán emlékezetes Valentin-napi ékszert ajándékozol. A nyakláncokban az a remek, hogy különböző hosszúságban érhetők el, így kiválaszthatod a kedvesed számára legmegfelelőbbet. Ha az ezustbazar.hu webáruházban vásárlod az ezüst nyakláncot, akkor a csomagolásra sincs gondod, mert ajándékba kapsz tőlünk egy szép ékszerdobozt, amiben át is adhatod a választott ezüst ékszert.

Vessünk egy pillantást a fülbevalókra. Remek ajándék lehet egy ezüst fülbevaló, mert ezzel a nem megfelelő méret választását biztosan elkerülöd. A fülbevaló lehet egy színes kővel rendelkező ékszer, vagy találsz a párod egyéniségéhez közel álló motívumot is. Mondok néhány például egy virágos, állatfigurás, keresztény szimbólumot, vagy angyal szárnyat ábrázoló ezüst fülbevaló. A lényeg, hogy légy kreatív, és egy különlegeset válassz párodnak.

Eddig nem nyerte el egyik ötletünk sem igazán a tetszésed? Ebben az esetben meleg szívvel ajánljuk a figyelmedbe az ezüst karkötőket. Ezüst karkötőink és ezüst karláncaink között találsz a visszafogott stílusúak mellett, egészen extravagáns darabokat, amelyeket különleges medálok tesznek mutatóssá. Mivel Valentin napról van szó, ezért megfontolandó egy szív medálos karlánc ajándékozása, ami egész évben emlékezteti az iránta érzett szerelmedre. Az ezüst karkötő ajándékozása azért különleges, mert ez egy olyan ékszer, amit a viselője folyamatosan lát, ellentétben például egy ezüst fülbevalóval. A szerelmüktől kapott, a mindennapokban viselhető ezüst karkötő a hölgyek számára extra tartalmat is szimbolizál. Ott van vele, ha örömteli helyzetben van és ahogy látja és megérinti, erőt meríthet belőle, azaz rád gondolva, a szerelmetekből akár nehéz helyzetekben is.

A szív, mint a Valentin nap szimbóluma

Ha a párod romantikus típus, akkor biztosan nyert ügyed van egy szív témájú ezüst ékszerrel. Egy szívet ábrázoló medál egy nyakláncon, vagy karkötőn, vagy akár ez szív alakú fülbevaló gondoskodik arról, hogy a szerelmes üzeneted célt érjen. Függetlenül attól, hogy szerelmed ízlése letisztult, modern, vagy klasszikus jellegű, a szív motívuma biztosan számára is megfelelő ajándék. Kínálatunkban találsz olyan ezüst ékszereket, amelyeket szív alakú, színes, vagy áttetsző kövek díszítenek. Így a lehetőségeid szinte végtelenek.

Ha készen állsz a vásárlásra, várunk az ezüstbazár ezüst ékszer webáruházban, ahol most a minden ékszerhez járó ajándék díszdoboz mellett a rendelésedhez egy ezüst tisztító kendőt adunk ajándékba. Nálunk biztosan megtalálod a számotokra legmegfelelőbb ezüst ékszert.